Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek


Rágni vagy nem rágni – 76 oldal

Raktárkészlet: 0 db
Rágni vagy nem rágni – 76 oldal
1 800 Ft
Nincs raktáron

A rágás művészete – Az alapos rágás maga az egészség

Ötletek, előnyök, technikák, egyszerű rágási gyakorlatok az emésztés javítására és az ételek élvezetének fokozására.
Ebben a könyvben megtanulhatja a rágás helyes technikáit, megismerheti az étkezés alapelveit illetve megtudhatja, hogy milyen hatásai vannak a nem megfelelő rágásnak.
A rágás a szájban emésztő enzimeket aktivál, nyál képződik, ami alapvető ahhoz, hogy az emésztő szerveink az ételt lebontsák, a vékonybélben megemésszék, majd a kinyert tápanyagokat a véráramon és egyéb csatornákon át az a test, az elme és a szellem táplálására használjuk fel.

Az alapos rágás a nyelés előtt, az alaposan megrágott étel és ital jó emésztéshez vezet megkönnyítve a test dolgát. Minél kevesebb energiát kell a testnek felhasználnia az emésztéshez, annál többet fordíthat a teremetésre, a játékra és az élet örömteli megélésére. Javasolt az alapos és minden tapasztalatra, érzetre tudatos rágás a falat lenyelése előtt és a hit abban, hogy az így válik legjobban a részünkké.

Az orvosok, az egészségügyi reformerek és a filozófusok folyamatosan kiemelik az alapos rágás fontosságát a jobb egészség és a nagyobb életerő érdekében.

A gyorsételekkel szemben kis létszámú ellenálló mozgalom fejlődött ki az olasz és a francia gasztronómiai közösségekben, akik a lassan elkészített ételek komótos fogyasztását javasolták két órás ebédidőkkel, alapos rágással, az étel ízének élvezetével és kedélyes beszélgetéssel az asztal mellett. „Slow food” mozgalmuk jelképe egy csiga és egy spirálkagyló.

  • Raktárkészlet
    0 db
    Tömeg
    300 g/db
Webáruház készítés