Összetevők: pinto bab*,víz
*Ellenőrzött ökológiai gazdáslkodásból származik.
SÓMENTES KÉSZÍTMÉNY
Felbontás után tárolja hűtőszekrényben és 2 napon belül használja fel.
Származási hely: Olaszország
Tápérték 100g-ban
Energia: kJ 466/kcal 111,
Zsír: 0,4g ebből telített zsírsavak 0g,
Szénhidrát: 16,4g ebből cukor 1g,
Rost: 6,9g,
Fehérje: 6,9g,
Só: 0,005g
Kiszerelés: töltő tömeg: 400g nettó: 240g
A téli időszakban az egyik leghasznosabb zöldségféle a tarkabab , így például a Borlotti bab. Ismerjük meg közelebbről ezt a hazánkban még kevéssé használt babfélét!
"Az olasz babfajta, a Borlotti (más néven Phaseolus vulgaris) egy nagyon bőtermő bab, amely könnyen felismerhető vöröses hüvelyéről. Kiváló tulajdonságai közül magas fehérjetartalmát említeném elsőképpen, melyben nagyon hasonlít az állati eredetű komplett fehérjék összetételéhez. Proteinjei biológiai értékét fokozhatjuk, ha gabonákkal vagy olajos magvakkal kombinálva fogyasztjuk, így teljes értékű táplálékhoz jutunk. Erre elsősorban a vegetáriánus étrendűeknek kell figyelnie, akiknek a hüvelyesek jelentik a fő fehérjeforrást, de ajánlott élelmiszernek számítanak kisgyermekek, kismamák, lisztérzékenyek, sportolók és idős emberek számára is.
Forrás: Házipatika.com